Din greseala sau din ambitie, oamenii sterg unele documente foarte importante, fisiere fara de care viata ar fi mai trista, poze importante, filmulete de suflet si chiar lucrari ce trebuie predate de urgenta.

Insa chiar daca aceste fisiere au fost mutate in Recycle Bin si tot continutul sters, nu sunt motive de ingrijorare! Exista metode de recuperare a fisierelor sterse sau pierdute din computer sau din telefon. Sunt diferite programe de recuperare a fisierelor si aplicatii foarte utile.

Pasi pentru recuperarea fisierelor sterse

In primul rand, ar trebui verificat in Recycle Bin. De multe ori, aceste fisiere raman acolo si cu un simplu click dreapta si Restore problema poate fi rezolvata! Sunt insa si cazuri mai grave, cand fisierele par irecuperabile.

In aceste situatii, exista o solutie simpla, care poarta numele de Recuva, poate fi descarcat si utilizat inainte de a scrie alte date pe partitia sau pe hard disk-ul respectiv, fiindca aparitia unor fisiere noi poate ingreuna succesul recuperarii.

Recuva este un program eficient si gratuit, ce poate fi utilizat prin intermediul unui wizard, care necesita numai specificarea tipului de fisier, mentionarea directorului in care s-a aflat inainte de a fi sters si alegerea modului de scanare, mai rapid sau dimpotriva mai minutios si de durata.

Pe langa Recuva, la fel de eficient este si programul Data Recovery Wizard Free Edition, precum si Panda Recovery, obtinute in mod gratuit, dar si programe care pot fi achizitionate pentru cateva zeci de dolari si permit inclusiv restaurarea intregului hard disk.

Asadar, pierderea fisierelor nu mai este definitiva ci doar temporara, pana la gasirea unei solutii de compromis, o solutie care garanteaza recuperarea celor mai mici sau nesemnificative dintre fisierele format .doc, .gif, .bmp, .jpeg, .avi si lista poate continua.

Leave comment