Din ce in ce mai multi oameni sunt pasionati de necunoscut, de paranormal, de tot ceea ce este bizar. Unii oameni ar da orice numai sa se cazeze intr-o casa bantuita si sa petreaca acolo o noapte ca in filmele horror.

Altii, pe de alta parte, sunt atrasi de legende si de mituri urbane sau rurale. Cert este ca tot ceea ce este necunoscut omului, reprezinta o atractie turistica pentru curiosi.

In topul preferintelor se afla celebra Padure Baciu, despre care au fost facute atat de multe documentare atat de romani cat si de straini, locul situat langa Cluj Napoca, despre care se spune ca se petrec lucruri foarte ciudate, se aud lucruri stranii, copacii iau forme deosebite iar activitatea electromagnetica este foarte intensa. Unele mistere au ramas neelucidate si pana in ziua de azi si reprezinta domeniul de atractie si de interes al turistilor curajosi.

Un alt loc bizar demn de vizitat este Poiana Dragostei situata in regiunea Alba, o poiana in forma de inima, in mijlocul unei paduri de stejar, care poate deveni punctul de atractie cel mai important al judetului. Aici perechile de indragostiti dar si curiosii care vor sa afle mai multe detalii despre Piatra Craivii, unde ar fi ascunse comori geto-dacice vin an de an.

In Tara Luanei, o alta atractie turistica bizara a tarii, situata in Muntii Buzaului si descoperita in anii 1980, turistii vin sperand ca vor gasi `poarta catre Dumnezeu`. Adevarul este ca legendele din Tara Luanei atrag foarte multi turisti anual, la fel ca si Focurile Vii tot din Muntii Buzaului, rezervatia ecologica naturala unde turistii pot observa femomenul emanatiei de gaze care se aprind in contact cu razele soarelui.

In tara noastra sunt multe alte locuri bizare de vizitat, pentru cei curajosi si curiosi, de la Cheile lui Miron din Muntii Ceahlaului si Varful Gugu cu o ciudata legenda, pana la Pestera Movile, unul din cele mai bizare ecosisteme din tara, situat in Dobrogea si Lacul Rastoaca din Petrova.

Leave comment